Budgetbeheer

Wanneer budgetbeheer

Als beschermingsbewind een te zware maatregel is. Maar je vindt het erg lastig om jouw financiën op orde te krijgen. Je ervaart veel stress en slapeloosheid. Bijvoorbeeld omdat je (tijdelijke) geen werk meer hebt. De achterstanden oplopen of schulden ontstaan. Als door een onvoorzien omstandigheid er minder geld binnenkomt.

Dan is budgetbeheer mogelijk een uitkomst voor jou. Het laten beheren van je budget kan een eerste stap zijn om weer zelf financieel zelfredzaam te worden. Vinea bewind helpt jou graag. Vanuit onze christelijke overtuiging werken wij op basis van een persoonlijke en vertrouwelijke manier samen met jou.

Wat is Budgetbeheer

Bij budgetbeheer is er geen tussenkomst van een rechter zoals bij bewindvoering. Er wordt gewerkt met een door jou getekende machtiging. Na je aanmelding wordt er een afspraak gemaakt voor een intakegesprek.

Tijdens het intakegesprek stel je samen met de budgetbeheerder een budgetplan op. We maken samen, in goed overleg, afspraken zodat jij het beste wordt geholpen. De gemaakte afspraken worden vastgelegd en ondertekend. Daar ontvang je een kopie van die je te allen tijde kunt opvragen.

Om het voor jou makkelijk en overzichtelijk te maken krijg je bovendien een inlogcode. Zo kun je online meekijken in jouw dossier. Je rekeningen blijven op jouw naam staan en je houdt er zelf de controle over. Je krijgt de juiste financiële ondersteuning vanuit Vinea bewind.

Budgetbeheer basis en totaal

Budgetbeheer basis

Kies je voor budgetbeheer basis. Dan worden alleen de maandelijkse vaste lasten (basis uitgaven) betaald. Onder andere de huur of hypotheek, gas en elektra en de ziektekosten. Deze betalingen worden gedaan via de beheerrekening.

Er worden geen reserveringen gemaakt voor jaarafrekeningen, gemeentelijke- of regionale belastingen. Voor deze reserveringen en bijvoorbeeld onvoorziene uitgaven dien je zelf zorg te dragen. Het geld wat overblijft ontvang je zelf en beheer jij voor je maandelijkse eigen uitgaven.

Je zorgt zelf voor inkomen en vraagt zelf kwijtscheldingen aan en doet je eigen belastingaangifte.

Budgetbeheer totaal

Je kunt ook kiezen voor het uitgebreide pakket budgetbeheer totaal. Dan worden alle maandelijkse vaste laten betaald. Daarnaast worden reserveringen aangemaakt voor de jaarafrekeningen, gemeentelijke- of regionale belastingen. Bovendien worden er reserveringen aangemaakt voor bijvoorbeeld onvoorziene uitgaven en kun je in overleg reserveringen laten aanmaken.

Voor de betalingsachterstanden worden, indien mogelijk, betalingsregelingen getroffen. Wekelijks of maandelijks (dit kies je zelf) ontvang je leefgeld. Je zorgt zelf voor het inkomen en vraagt zelf kwijtscheldingen aan. je doet je eigen belastingaangifte.

Mezelf aanmelden